Tukar ubat

Hi. Sebelum ni sy makan ubat 4 serangkai tu. Tp baru2 ni sy tukar obimin beli kt farmasi. Kalau bgtahu nurse agak2 dia marah x tukar ubat? ##ingintahu #firstmom #pleasehelp

9 Balas

boleh je. nanti checkup kena bagitau misi yg awak tukar ubat beli kat luar. kalau tak bagitau nanti dia marah lah. so far saya pun tukar2 ubat beli sendiri kat farmasi, misi ok je yg penting bagitau. kalau dia tanya kenapa cakap je makan ubat tu muntah balik tak boleh masuk.

Sye mkn obimin,then nk dkt2 ni hb makin drop , tpi still atas border lgi la doc ckp, then doc suruh sye mkn iberet or maltofer. Sbb 2 ni doc kate paling tggi dari yg obimin n lain2. So doc suggest kt sye amek iberet or maltofer.

jgn tukar kalau doctor tak suruh. sbb benda tu smua ada rekod. in case lah anythg happen to you, doctor akan trace yg awak makan ubat 4 serangkat bukan obimin. jadi susah di kemudian hari.

klu nk tukar ubat kena inform misi dan mesti ada sebab. mcm sy, sy tukar zincofer ke iberet (beli kat farmasi) sbb bila mkn zincofer bdn jd lemah, mual dan rasa nk pitam.

jom join group whatsapp due bulan 10 https://chat.whatsapp.com/Idl3HkTnTc2ExtuQbTvx3q

Kalau nak tukar ubat pls refer dr ya dear. Sebab ada reason kenapa dr bagi ubat semua tu

Apa2 ubat nk makan time pregnant mmg kena tanya nurse/doctor dulu

12mo ago

setuju. sepatot nya sebelom nak beli kena inform nurse/doctor dulu

Ada sebab lah kalau nurse marah. Apapa jadi nanti susah

Kenapa tukar?hb turun ke