period non stop (depo)

hai mommy semua, sy dah 6 bulan ambik depo n mmg period nik stop . ambik ubat stop darah pom sama . stop skjap n period balik. dlu nurse ckp tggu 6 bulan tuk tgk serasi ke tak . klau tak serasi tukar ubat . mnggu lepas sy ckp taknak depo dah tapi nurse ckp ambik depo kali k3 bru serasi dgn bdan means 9 bulan 🥲 betul k ? sy xlarat dah nak period berbulan2 . nk kena basuh panties tiap kali ke tandas sbb bcor . satu lagi soalan . sepanjang 8 bulan ni sy tak pernah bersama ngn suami sbb ad mslh kat bwh slpas brnak. kalau sy xambik perancang slgi tak sihat btul2 boleh k ? sy ad tnya nurse , dia ckp kena ambik jgkk 😢 padahal sakit sy tu mmg xboleh bersama . jd buat apa nk ambik perancang .. k sy slah fkir mcm ni ?

2 Balas

Betul tu, boleh je stop sekejap sbb dah teruk sgt. Nurse tu mmg sukahti dia je ckp mcmtu sbb malas nak tulis dlm report bila patient tolak benda yg kena teruskan. Nnt panjang cerita dlm report dia. Pastu kita pulak yg kena tanggung

awak rujuk doktor lain. atau minta nurse untuk rujuk doktor dulu sebelum awak ambil semula. patutnya kalau dah mcm tu awak boleh pilih untuk tak teruskan kalau ianya effect kita.