Pertanyaan

Saya dh 6bulan tapi perut stay tak nampak . Macam tak pregnant , kadang risau jugak . Bila tanya doktor , doktor kata normal . Normal ke eh ?

17 Balas

normal sis,mmg ada org yg jenis mengandung tapi tak nampak perut sangat. mungkin sis jenis bertubuh kecil. kalau org dulu² kata jenis perut nipis,kalau mengandung mmg tak nampak perut. tak pasti plak saya 🤭. jangan risau ea,yg penting bby sihat dan aktif 🥰. dan lagi ada yg saya baca,perut tak besar masa mengandung tapi bila lahir berat bby dekat 4kg.

Normal. Sy masuk 6bulan bru nampak perut. Doktor pernah bagitahu sy yg setiap ibu perut tak sama ada yg jenis tebal, flat, lebar so baby bump ni depends on bentuk perut kita jgk. As long doktor check takde masalah apa2 sis tak perlu risau ye. ☺️

Sy pun sma sis , dh 6month xnmpk perut sgt(menonjol) mcm pregt 2² ank dlu , yg ni lain sgt😂 mcm tapuk² jer perut(buncit) , inshaallah nnti nmpk la tu🥰

Normal jga sis.. sy dlu nak msuk 8 bln bru nmpk besar..Rmai x dpt agk usia kndungan tpi msa baby klr 3kg+ juga.. 😅

Normal sis . Sye 7m pun tak nmpk lgi . Mcm mak sye , perot kecik tak nmpk . Doc kate anaknye kecik . Sekali kluar , hah kau 3.8 kg ank dia

Kalau ckp doktor tu sis tak percaya, ckp2 org sis percaya? 🤣

2y ago

Haha doktor jumpa pesakit beribu org dah + belajar bertahun2, tp ckp doktor tak nak percaya, lebih suka dgr ckp org2 sekeliling/strangers 🤣

yes normal.. saya dah nak masuk 8 bulan pun perut macam 2 bulan.. as long baby kita sihat dan okay. then no need to worried.

Normal lah tu.. Macam sy dah 6 bulan tapi perut buncit² malu jer.. Boleh melaram baju raya nanti 😂

sy mengandung 8 bulan pun perut tak besar mana..xpe xyah risau sgt asal kn bby sihat

Sy msk 7bulan mendadak bsr perut..sblm tu xnmpk mcm mngndung lgsung