Air kelapa

Hi ibu2. Nak Tanya kalau kandungan 14minggu boleh minum air kelapa?

3 Balas

boleh je ..sy dari 1st trimister minum air kelapa..air kelapa dpt Bantu sy kurangkan Rasa mual..air lain tkleh nk masuk masa tengah alahan teruk...try air kelapa je blh masuk... Alhamdulillah...kandungan sblmni pun sy tkpernah tahu pun air kelapa tkblh minum ..mmg minum je dari 1st trimester sbb sy suka sgt air kelapa ..

Kandungan berapa2 weeks pun boleh je minum. Saya time 8weeks minum jee smpai la skrg dah second trimester. Mitos je tuu😅

Boleh. Air kelapa x menyebabkan kerosakan pada janin/ keguguran pun