Alahan Hilang

Hi..Saya dh 11w, sebelum ni pagi mesti akan muntah..Tapi bila dh masuk 11w ni dah xmuntah..Makan pon lebih bselera..Adakah normal? Saya risau

11 Balas

Hi….yela sye pon mule perasan time gosok gigi dah xrase nak uwek2 sgt…klu tak pepagi dah start..now dah 10w2d…rasa bertenaga xcm minggu sebelum ni..dah kurg rasa letih sepanjang hari,boleh makan y sye suke…alhamdullilah hope berkurangan or hilang terus alahan ni..🤲🏻

alahan saya rasa makin teruk..awal² after asar dah start mabuk..masuk 10 week ni jam 11 pagi dah start mual la pla 🥲 bau keringat sndiri pun rasa nak muntah .kalau boleh nak mandi je slalu..ada x ibu² boleh suggest minyak wangi ke minyak² ke yg boleh kurngkn sikit alahan ni

normal rasanya sy 11w mcm kurang dh muntah tapi rasa nk muntah tu bila lmbt mkn lpastu angin bru rasa nk muntah tapi x hilang spnuhnya lagi still ada lagi kdg2 klau naik kereta memg akan muntah .

sama la kite wakk dah nak masuk trimester kedua nt kan makin berkurangan la. ok la tu sbb ada org sampai trimester 3 masih morning sickness

Excited nya baca sis punya komen.. tak sabar nk masuk 2nd trimester.. saya w10 ni pun asyik tak sedap badan je.. selera makan pun kelaut 🥹

4mo ago

Sikit je lagi mama..bertahannn💪💪

sm mcm sy sis , sy alahan smpai 6week jer , lpstu dh xde dah , skg ni asik nak makan jer , just makan yg manis2 jer xleh masuk lagi

Ya Allah semoga saya pun mcm ni. Tak tahan tp kita baru 10w3hari. Cepatlah alahan ni berlalu.

4mo ago

saya doakaan mama bertabah..Sikit je lagi..💪💪

normal sis sebab dah nak penghujunh 1st trimester. lain orang lain tempoh alahannya

normal