Tak boleh makan.

Saya dapat ubat ni dari kk. Tapi saya tak boleh makan langsung. Saya jadi mual, muntah and sakit kepala. Tak apa ke kalau saya stop?

Tak boleh makan.
16 Balas

Sy ubat apapn xmkn. Melainkan vitC ngan folic acid. Yg lain xboleh terima tekak. Alhamdullilah okay ja kesihatan sy. Semua okay. Dlm buku pink 1 pen merah pn xde 😊😊😊 allah permudahkan urusan sy 🤲🏻❤

Yang oren tu is vitamin c.yang cloklat tu untuk tambah darah.dua2 ni kena makan 2gether sebab vitamin c mempercepatkan penyerapan iron ke badan.try makan sebelum tidur.

Moomy boleh try bgtau nurse...myb nurse akn tukar ubt lain... same mcm sy, lpas mkn mesti pening2 loya mcm tu...tp sy dlm 2 3 bln awl pregnncy jela...lpas tu dh ok...🙂

Saya dulu pun tak boleh makan jugak. Rasa tak sedap badan terus. Tapi makcik saya suruh makan sebelum tidur. Alhamdulillah sampai sekarang consume lagi. #27week

Sis bgtau la sama nurse, nnti mreka akan ajar planning mkn ubat tu atau tukarkan ke ubat lain.. Asal jgn stop mkn ubat ni smpai ada alternatif lain

Puan bagitau semula pada misi.cakap tak boleh makan ubat ni.nanti mereka akan tukar.and ubat tu pulang semula deka farmasi..

My opinion , better sis pegi klinik abd inform nurse . lepas tu in sha allah nurse akan tukar ubat yang sesuai 😊😊

Farmasi ada jual ubat yg sesuai tuk ibu mngandung. Kebanyakkn org yg mngandung tak dpt mkn ubat dari kk..

Sepatutnya kna mkn sbb tu ubt tulng untuk janin mmbesar..klaw sis xblh jgk mkn bnykn mkn jambu batu

KakFa rasa, apa kata sis bagitau pada nurse. Mungkin ada ubat gantian lain.