Zincofer buat kepala pening and mual

Hye momies , Nak tanya kalau pregnancy yg ada masalah hb low ni boleh makan suplement apa selain zincofer ? Sebab saya sungguh tak serasi makan ubat yg kk bagi . Auto jd mual and takde selera makan . Help me pliss and petua naikkan hb low nii😖

4 Balas

sis mintak tukar ubat maltofer..sy pun sama masa mkn ubat zincofer pening dgn muntah jgk.. alhmdulilah ambik ubat maltofer hb sy naik rsa dia pun sedap macam coklat..sy beli dekat farmasi je sebab kk sy tak ada stok

2y ago

2 kali satu biji pagi satu biji malam...kalu nak minum susu bagi jarak masa 2/3 jam

Bole pegi kk ckp kt nurse xboleh telan ubat tu. Nnt die bg lain ubat. In the meantime mkn la mknn yg bole naik kn hb mcm kerang (fully cook bkn bkr atau separuh msk) or bayam merah/hijau pun bole..

Lepas makan zincofer, saya selalu amik coklat tak nak bagi mual. Alhamdulillah okay setakat ni. Sebab doct bagitau zincofer lagi bagus dari obimin. Kalau mual lagi makan buah

pg klinik tu balik tukar ubat lain.