Keluar Darah Selepas Seminggu Habis Period...

Saya dah seminggu habis datang haid tapi selepas seminggu ada keluar darah tapi sikit saja…boleh saya tahu tak kenapa keluar darah sikit? Saya ada cari kt google tanda2 kenapa,tapi saya nak kepastian… Ada kah tu tanda2 saya mengandung?

6 Balas

Maaf saya tk pasti tp lebih kurang itu juga la, saya period dtg awal bln 4/12/19 mcm tu tempoh tk sampai seminggu pun, then hujung bulan tu 28/12/19 keluar cairan coklat bercampur darah sedikit mcm flek sehari dua tu pun tk byk keluar agak pelik wktu tu but cuma fikir igtkan darah yg tk habis.. bila baca komen bwh2 baru tahu maksimum period 15, patut la doc tk ambil date LMP 4/12 tu 😅 so bln 1 period awal bln tk dtg just abaikan je igtkan period terganggu lg mcm tahun 2018 tk teratur.. bln 2 tu baru tahu pregnant sbb alahan dtg.. then LMP doc ambil 28/12/19 bknnya 4/12/19 sbb 28/12 last keluar sedikit darah tk kira walau bukan darah period sbb ukuran janin pn mmg anggaran tu juga.. Alhamdulillah.. skrng dh pun kandungan 8 bulan mohon doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua ☺️🤲🏻

Rasanya bukan tanda2 mengandung. Kalau dalam Islam, maksimum period tu 15 hari. Jadi, berapa hari sis dah period? Campur jumlah hari yg period dan seminggu (yang sebelum period baru) Contoh: 7hari (period asal) + 7 hari (tempoh in between hari new period) =14 hari Jadi kalau hari ke 15 datang period lagi, tu still dikira period. Tapi kalau hari ke 16, terus dikira istihadah

mungkin darah xhabes klua lg. period sllu klu dari hri 1 ke 14

Tu mungkin darah istihadah

darah xhabis keluar tu

🤔🤔