keluar darah beberapa hari selepas habis darah nifas

normal ke tiba tiba keluar darah sikit sikit + mild senggugut lepas seminggu lebih habis darah nifas? tak sure ni darah haid ke bukan sebab bukan keluar sepanjang masa sampai kena panties. mungkin sisa darah nifas?? saya first mom, so risau jugak kalau ni tk normal. #firstmom #firstTime_momhere

2 Balas

yg sy taw, nifas mas 60hari kn, pastu kalo ada brnti bila² dlm masa 60hari pastu ada GAP 2mgu kemudian keluar drh lg itu baru dkira period, tp kalo kurang 2mgu ada keluar drh bmakna itu masih nifas selagi masih dlm 60 hari, kalo dah hari ke 61 masih keluar drh itu istihadah namanya, dah bole mandi wajib & puasa solat mcm biasa

2mo ago

ohh faham, baik terima kasihhh

dh brapa hari pantang ? nifas dh brapa hari ?

2mo ago

dah habis pantang, last haritu 31/7. sepatutnya darah nifas dah habis tapi since kelmarin saya perasan ada darah lagi tapi tak turun macam haid. keputihan turun kekadang tapi warna merah