Apa maksud darah haid warna hitam??

Ada yg sama pengalaman macam saya tak?? Situasi sy seminggu lepas sy habis period, darah haid warna hitam keluar selama 2hari .. lepas tu haid warna coklat+darah pula keluar selama lebih kurang 5-6hari .. ni nak kira period ke bukan ?? Sy keliru sedangkan sy baru je habis period seminggu .. atau sy mengalami perubahan kitaran haid ??

1 Balas

jika masih dalam tempoh 14 hari dari hari pertama period bermakna tu masih period. darah hitam selalunya darah pekat dari dinding rahim. kemungkinan sebab perubahan hormon yg mengeluarkan darah tu. kalau disertai dengan senggugut yg teruk perlu jumpa doktor