Teh o ais - pregnant 5 minggu

Assalamualaikum, saya nak tanya. Saya mengandung 5 minggu, bahaya ke kalau saya minum teh o ais setiap hari? Setiap kali lunch and dinner mesti saya akan minum teh o ais. Adakah teh o ais boleh jadi punca keguguran? #firstbaby

1 Balas

minum jela. tpi mnum yg krg manis punya. teh o x buat gugur pon. sape yg bgitau awk tu? teh o ni punca angin je kalau jenis bdn xtahan. sye mmg xboleh mnum teh o, mmg jadi muntah2 sbb angin nnti.

7mo ago

boleh gugur untuk yg hb low kot . sbb doc tak sarankan saya minum sbb hb low .. dia kata bila hb low berkemungkinan baby boleh gugur/cacat n banyak lagi