Sakit otot di bahagian kelengkang

Saya dah mengandung 5 bulan dan sejak kebelakangan ini saya sering sakit di bahagian otot bahagian kelengkang. Setiap kali jalan rasa sakit, tak sakit bila duduk n baring je sebab tiada pergerakan kat bahagian kelengkang. Ada yang alami masalah yang sama? Normal ke?

17 Balas

Normal sis.. Sy alami sblm trimester 3.. Dkt nk bsalin pn sakit.. Sy smpai krem masa contraction😂 alhamdulillah skrg dlm pantang 2minggu.. Sakit pn kurang☺️ smoga d permudahkn urusan sis😊

Same la..saye skrg dah masuk 29w baru terasa sakit2 celah kelangkang ni. Bila baring pastu nk pusing bdn mengiring kanan@kiri terasa sakit sgt2😭😭😭

4y ago

In shaa Allah..mmg kena kuat demi baby dlm kandungan. Lagi2 ank first mmg excited sgt😊

sama la..dh nak masuk 6 ni.tp dr 4-5 bln dh rasa skit2 sakit kt celah tu..sy urut2 jela..kdg lega skit..kdg mcm dh trbiasa so trlupa dh huhu..

Same here ✌️✌️ Tanye nurse cane nak kurangkan sakit, nurse kate tunggu baby kuar 😂😂 bertabah jela dengar jawapan nurse time tu

4y ago

😂😂😂😂

Sama..start sakit ms 6 bulan..skrg masuk 7 bulan pon sakit..tanya nurse 2 hr lepas dia ckp sakit pingang kelengkang tu semua normal

Sma laa..sblm ni lgi teruk pakej dgn celah2 paha pn skit..nsib ada saudara bgtw sruh spu mnyak kt celah paha lega skit

Sy pun macam tu juga..lagi satu tempat antara pinggang dengan pinggul..nak tukar posisi tidur pun sakit

Anak sulung ke sis? Saya anak ke 4 baru rasa cam tu..nurse kata cam baby duduk bwh sgt tu yg sakit..

Cube sis cek di google...spd...suprapubic disfunction...cume sis baca...same x mcm yg sis rase...

Normal memang sakit. Nnt dah nak bersalin lagi sakit dia auww