Bersama suami

Saya dah masuk 8 bulan preggy skrg. Tapi sejak tau preggy, mmg saya dan suami tak pernah bersama sebab kami dua2 takut jadi apa2. Nak2 ni anak 1st kami, even ada baca kalau bersama tu bagus time Pregnant. Sekarang suami ada ajak bersama, tapi saya pulak tak selesa dgn perut dah membesar..ke okay je sebenarnya?

18 Balas

Sekiranya tiada masalah dlm kandungan its okay siap boleh enjoy lagi... Saya masa kandungan pertama dari awal dah bleeding suami jenis sgt berhati2 n takut.. So boleh dikira bila nak bersama dan caranya pun mmg terhad sehingga doktor sahkan saya placenta previa type 3 posterior... Suami takut sgt tapi pakar bg harapan dia akan bantu jgn salahkan diri sendiri its normal like being human.. Bila preggy yg ke 2 ni lagila suami saya cerewet ringan2 je bg kat saya.. Bila minx lebih mulala keluar semua ayat dia masa kandungan yg pertama dulu... Saya skrg dah 20 weeks... Bincangla apa2 pun bagi saya mental suami yg akan mempengaruhi kita... Suami kuat kita kuat... Jgn letak sebarang risiko pada kandungan klu ia memudaratkan... Byk dah dlm pembacaan boleh membantu... Insyallah.. Klu rujukan ke pakar pun dia org akan masuk mentality kita dulu.. Bagus jadi org berhati2 hati tapi kdg leh jadi penakut 😅 x pela ikut jela klu suami kata nant ke boleh ke sbb nya klu jadi apa2 doktor cari suami dulu☺️

Sy dari 1sr smester smpai 3nd smaster tggu hari je ni... Mmg x bersama dgn suami...bila sy tnye suami ckp dia tkt jd pape kat bby lg2 ni 1st bby kmi.. Sbb mse 1st smester sy mengalami pendarahan yg truk... Sbb tu suami tkt nak bersama.. Kdng2 rasa nak juga tp suami ckp untuk keselamatan istri... Jd dia x kisah..

Ok je sis..lg elok utk proses melahirkan..lg kerap bersama in shaa Allah lg mudah proses bersalin..jgn lah dikecewakan pmintaan suami tu..kesian die dh 8 bln xbersame 😅 sy dr awl 1st trimester dh bersama sbb sy xde mslh ape² since pregnant anak yg 1st..alhamdulillah..

Sya pun mcmtu jgk baru2 preggy hari tu..sb rasa takut baru2 ni..masuk 4 bln baru brsma suami..alhamdulillah skrg ni kandungan nak masuk 7 bulan dah..semoga dipermudahkan segala urusan nnti..aamiin

Better tgu 2nd trimester. Mcm sy pernah ada history miscarriage, dr suruh tgu 2nd trimester. Boleh je bersama slow2. Kalau lepas tu ada darah or sakit ke kena refer doctor

4y ago

Haha baru nampak. Ptt takda masalah pn. Cari position yg dua2 selesa

InshaAllah okay je. Tnye pengalaman kakak ipar ckp tkde masaalah pun asalkan posisi selesa. Cuba awak Google posisi yg selesa untuk ibu mengandung. Cumanya tkleh kuat2 la.

Elok dah tu kalau nak bersama dengan suami Lagi2 dah nak hujung2.. Kalau xlarat biar suami je yg buat kerja.. Tapi andainya xpuas, boleh jew slow2, walaupun dah sarat..

sy oke je tiap hri bersma.. tpii dah msuk 8 month ni dah x larat sbb perut dah besar.. jdi main slow slow je lah. kalau kita rse sakit ckp je ngan suami. 😊

Terpulang kepada sis dan keselesaan sis. Kalau ikut pembacaan, bersama suami tu bagus untuk memudahkan bersalin nanti.

Sye dari mengandung dah 4 bulan sampai la ni anak dh umur 5 bulan belom bersama dgn suami lagi.