Suami taknak bersama

Saya skrg masuk 32 minggu, sejak masuk 3rd trimester ni, suami tak pernah sekali ajak bersama alasannya takut saya sakit. saya cuba convince suami, kandungan saya alhamdulillah sihat, tiada complications setakat ni, tapi still taknak. adalah sekali dua bersama itupun sebab saya merajuk.. haha tapi suami nampak macam tak enjoy. normal ke ya macam tu. apa patut saya buat?

10 Balas

Sama je mcm suami saya. Dia bukan tak nak tapi risau dan kesian kt kita bawak perut sakit pinggang ni, sakit ari2. Dulu anak yang pertama, kerap sgt bersama masa kandungan 32-34w. Tau2 35w bersalin baby nk kluar cepat. Yg kedua ni, dia kata lepaskan mgu ke 35 baru dia nak. Cuba awak talk dgn suami awak. Ini pun saya borak2 n tanya dia tak apa ke lama Xmintak. Nnty pantang lagi lama menahan.

2y ago

Ha a. Buang dlm. Sbb tu sbbnya bukaan cpt

saya mula mula minta suami tanak dia kata takut saya sakit and effects kat anak haha. dah masuk trimester 2 alhamdulillah dia nak juga since lepas bersama takde apa apa yang jadi. skrg trimester 3 seminggu sekali juga kami buat sbb dia banyakkan membaca kalau bersama boleh senangkan bersalin. sis terangkan kat suami inshaallah dia faham. bagi sis mudahkan bersalin juga

sejak awal mengandung hingga sekarang 28 minggu, suami tak nak bersama. katanya kesian setiap malam saya mengadu sakit pinggang. 2 minggu sekali baru bersama. itupun cepat-cepat macam touch and go sebab suami takut saya sakit. mungkin juga faktor umur sebab kami dah berumur 43 tahun.

samalah suami sy, dia bukan taknak bersama tp dia mcm jarang dah nak bersama. slalunya dlm seminggu 2-3kali. sekarang seminggu lebih sekali je. kadang2 rasa kecik hati jugak kot2 suami geli tgk perut kite besar 😌

cuba ajk brterus terang, bicara daei hati ke hati.. mgkin ad sbb dy tu.. sy dh msuk trimester ke 3 ni dh rasa letih skit bdan.. dh xmmpu nk lyn suami mcm sblom2 ni.. pling krp brsama pun 2x seminggu..

kalau suami taknak bersama takpe sis awk buat je senaman utk mudahkan awk bersalin. ada byk cra nk mudahkan bukaan tu. kot suami kesiankan awk & baby sbbtu dia taknak.

kita yg pregnant myb sng klimaks sbb darah byk kat vagina. tpi laki susah nk enjoy sbb tk blh masuk habis, sbb lekat kat perut. so kena try position yg bagi dia enjoy

Kalau sy , plk sejak pregg mmg xde nafsu nak buatt , taktahu knpe . tp sayaa still bagi suami sminggu sekali nak memudahkan urusan bersalinn .

awak godalah suami Awak…. And cakap kat suami bersama time dekat dekat due date senang nak bersalin nanti hehe

ckp dgn husband, bersama masa mengandung 3rd trim sng nak bersalin nnti.