First mummy announce pregnancy bila ??

Saya dah masuk 3 bulan cuma suami dan kawan sorang jeh tahu . Kawan sebab dia selalu ajak jogging,jadi suami sruh bagitau jeh dia tpi pesan jgn bgitau orang lain . Rumah mil dgn ibu dekat jeh , skrg duduk dgn ibu kejap tpi still tktau sebab tak tanya . Mil pula sebab jenis heboh satu kampung HAHAHAHA jadi suami pon taknak family dia tau dulu sebab family dia ramai . Adik beradik pon ramai 12 org . Dah bersalin baru lah hebohkan dekat org terdekat sebab itu lebih baik 😄 itu pon suami hri2 sruh bgitau ibu saya, mak dia sendiri taknak bgitau 🤣 paksa2 kita pula ... Haha InsyaaAllah nanti tahu sndri sbb buku pink saya letak kt ruang tamu dlm beg ... Ibu pon kalau tahu dia suka buat2 tktau 😂 jenis cool2 relaks orgnya 🤣🤣 *** update saya rasa ibu dah tahu sebab hari2 awai masak lauk tgh hari .. pukul 10 dh terhidang 😂 biasa sruh masak sndri

7 Balas

awal dulu saya takbagitau dekat mil, tapi terkantoi dgn dia sebab tetiba teringin pulut ikan masin dgn sambal petai, yang takpernah dimakan langsung sebelum ni 🤣 redho je lah. skrg family in law, dgn mak abah saya ja yang tahu. adik beradik lain takbagitaahu lagi, nanti lah dlm 20w baru saya announce kot takpun bagi diorang tgk sendiri babybump (kalau ada rezeki nampak babybump la) 🤣

Sy x announce pun dekat social media.. fmly in law, fmly n a few people tempat kerja je tahu.. kalau ikutkan kan xnk expose dekat tempat kerja, tp sy alahan teruk dan kerja melibatkan ramai org kt tempat keje, nk x nk sy tpksa bgthu sb sy sllu cuti mendadak dan kerja slow sb sy dlm keadaan lemah. atleast, yg bkerja dgn sy aware n fhm keadaan skrang

Dah 3 bulan tu dah boleh kot beritahu ibu dan ibu mertua. Be fair je neutral, jgn dah nak bersalin baru nak beritahu ibu mertua, kesian dia takut nanti dia terasa diasing pula… lps dah beritahu tu, doa je banyak banyak pd Allah, semoga doa yg baik baik dari org org tahu tu membawa keberkatan dan dijauhkan dari segala penyakit ain’.

9mo ago

Sebab adik dia pon 7bulan baru bagitau masa perut dah nampak 😅. Belah suami 20 cucu dah ... mak tkde masalah cuma dalam 12 adik beradik tu ada 2 3 org kakak abg dia suka menyumpah adik . sebab tu belah keluarga suami selalu hati2 lebih sikit . InsyaaAllah bila suami dan saya dah ready kami bgitau mak . 😁

sy pon belum bgtau family lagi sy pregnant. skrg dh 12w. alasan sy xgtau pulak sebab segan. hahahah. anak kedua baru masuk 2 tahun. pstu dalam keluarga sy ade kakak2 ipar yang xde anak lagi. jadi risau pulak nk gtau. xtau mcm mana nak gtau. ke diam je. ?sy pulak mmg merantau di negeri lain. mmg jarang jumpa family.

The moment UPT positive, saya dan suami beritahu keluarga kami sahaja. Tak pernah buat announcement untuk orang luar atau social media. Kalau yang tahu pun, sebab jumpa face to face nampak perut hehe. Dah bersalin pun sama. Now anak dah 1year++ tak pernah post gambar anak di social media.

9mo ago

Sebab saya takde social media sis🤭 Yang saya ada whatsapp & TAP ni je. Both apps ni pun saya tak post gambar anak. Suami saya pun tak pernah post gambar anak. Bagi kami, itu family privacy. InshaAllah goodluck🤗

1st pregnant saya mmg bgthu awal. family, kwn2.. kli kedua ni, hanya keluarga, kwn saya sorg (sbb ada beli produk dgn dia) dan tmpt kerja suami je Thu.. kli ni malas nk heboh ..

org first yg thu adalah mak saya. sbb saya nk doa makk . lain x tahu pon. husbnd pon blum thu. now dh 14w

9mo ago

xde lngsung. ank first pon xde alah hehe