BILA WAKTU SESUAI KE KLINIK SETELAH TAHU PREGNANT?

Hi, saya dah lewat period 3 hari. Saya dah test upt dan ia positif. Jadi, bila ya waktu sesuai untuk saya ke klinik untuk double confirm? kena tunggu 7 weeks ke atas ke atau boleh je sekarang? Harap boleh membantu, saya first pregnancy.

7 Balas

Golongan berisiko @ ada masalah kesihatan sperti pernah gugur sebelumnya, kandungan luar rahim sebelumnya, umur lanjut 35+, pnyakit2 ashma/diabetes/drh tinggi, terlalu underweight/overweight sgt ke... sila rujuk doktor secepat mgkin.... Utk dptkn sokongan ubat2an. Sekiranya sis tiada masalah, just jaga mkn+asid folic & boleh tggu 8-10w utk scan dan terus buka buku pink. Mcm ni jimat masa & kewangan. Scan 6w boleh juga, tp majoriti mmg blum ada heartbeat lg... jd blum boleh buka buku pink. Nnt kne repeat scan lg...

2y ago

terimaa kasihhh🥰