Waktu sesuai untuk UPT?

Hi, sy last period 27/5.. dah lewat baru berapa hari period and ada samar sikit kt upt.. Soalan saya: 1. Waktu bila sebenarnya better buat upt lepas delay period untuk dpt clear test? Takut kecewa jgk kalau negative.. 2. Waktu pagi sesuai untuk upt kan? 3. Boleh recommend upt kit yang sesuai & accurate? 4. Kalau ada samar tu mmg confirm ke pregnant?#bantusharing #pleasehelp #FTM #firstmom

6 Balas

Sama saya last period 27/5 , saya mmg check upt hari2 pakai strip yg murah2 beli kat shopee tu je , kalau ikutkan dari jumaat (23/6) hari tu saya check double line hari2 cuma samar2 tapi makin lama makin pekat cuma line T tak lebih pekat dari line C , saya nak tunggu jumaat minggu ni (30/6) selang seminggu baru nak try pakai dip n tell terus tengok terang ke tak terang 🫶🏻 semoga berita yg baik buat kita ye sis

Saya period last 2/6 tapi harini dah jelas line, baru test tadi pukul 4pm, minggu lepas saya ada tak sedap badan and cramp dekat perut and saya test opk dulu naik line terang gila pastu terus try upt naik jugak masa tu tapi samar. Sekarang makin terang, Saya pakai dip n tell bagus, and depends orang jugak kot setengah boleh detect awal, setengah boleg detect lambat

10mo ago

Sya Last period 5hb 6..breast asyik sakit on off.. Start pening kepala.. Sya belum buat upt test lagi

1.seminggu delay kalau period jenis regular..kalau irregular 2minggu keatas cmtu 2.waktu awal pagi.time2 sebelum subuh cmtu..jangan minum air..maknanya bangun tido terus g cek 3.bole beli upt jenama disclosure,dip n tell or clearblue 4.jenama upt apa yg sis pakai.?kalau mamaperfect tu tipu je

7mo ago

kalau period setiap bulan dia mai tapi hari mai period tu lain2 ..kadang awal 2 hari kadang lewat 2 3 hari .. period mcm ni kira regular ka atau irregular sis?

semalam sy baru delay period 3 hari dan sy gi klinik nk amik ubat sebab x sihat.. doktor suruh buat test urine dulu sebab takut pregnant.. alhamdulillah positif.. skrg kandungan sy dh 4 minggu 3 hari☺

10mo ago

Alhamdulillah semoga dipermudahkan. Sy maybe tunggu seminggu lewat baru test balik. Harap positive juga 🥹🤲🏻

sama tarikh last period dengan saya tapi belum test upt lagi

dip n tell n clear blue pling bgos