Cara naikkan HB?

Saya dah dikira anemia 2nd stage, supplement yg saya ambil skrg iberet dgn tablet zat besi, setiap hari selepas 2jam makan saya akan ambil ubat.. pemakanan saya jaga makan kerang2, sayur bayam siap buat jus bayam terpaksa telan, makan daging, minum susu naikkan hb tapi result darah saya masih 10hb ? saya dah tak tahu nak buat mcm mana lagi.. buntu asyik kena checkup klinik tiap 2 mggu..

1 Balas

Ade kene refer doktor pemakanan untuk hb low da? Kafein & minuman bercoklat da pantang?

5y ago

InshaAllah mudah2an Allah lindungi kandungan ibu & anak.. mommy jgn stress ya.. try tanye doktor boleh tukar makan zincofer x? Supplement jugak boleh tambah hb.. ade certain kk bagi zincofer untuk hb low..