First Pregnant

Saya Dah 8Weeks Memang Takda Selera Makan Langsungg , Macam Mana Ya Nak Buat Bagi Ada Selera Makan Balik? Rasa Sedih je selera makan takde tapi duk lapar jaa ?

45 Balas

Normal..sy lost 5kg for the first 3mnths..makan nasi skali je sehari..tu pun paksa2..mlm mkn sup2 je..and bnyakkan mkn buah and kunyah2 kismis..kismis sgt membantu

Tanya selera sis , cari je selera tu jgn biarkan tak mkn ..kesian baby .. Biar la mkn pastu muntah yg penting dah mkn .. Kalo bleh mkn buah² dlu .. Tak pun bubur

mkn buah..nanti slera akn dtg blik sbb memg celaru selera mak buyung ni..kdg lapar dlm masa sesaat..baby bgerak je trus jd kosong perot,laparrr pkl 2-3 pg naya je

Sama la sis..memang selera makan drop terus huhu..tgok org mkan bestt je..tp bila fkir balik..mknan tu masuk mulut memang kembang habis tekak ni 😅🤦‍♀

Dulu sya pun mcm tu. Makan tak DA selera tp perut lapar. Bila makan asyik muntah ja. Apa pun kena paksa diri untuk makan Demi kesihatan diri dan baby kita.

Sy xlalu nasi awal2 preggy tgh hri ptg mlm cri kuey tiaw,chakotiawee goreng smpi la dh 18 mggu bru la,lalu nk mkn nasi tue pon xlalu telan,nasi putih..

dulu saya asyik nak balik rumah mak, sbb air tangan mak ni lain mcm sikit 😂 yg tadi nya xde selera langsung jadi berpinggan2 tambah makan 😂😂

5y ago

Sama dengan saya nak balik rumah mak, nak mak masak je.

Kita sama sis. Saya baru 7w. Byk kan mkn buah buahan, sayur & susu ya. Plus kurma utk tenaga 💪 moga sis berselera lepasni. Aameen 🌹

Kita sama sis..mengandung tpi tkde selera makan..bila mkn,pasti akan muntah keluar balik apa makan tadi..perut lapar tpi tkde selera makan

2y ago

sama la.. frust .. rase down sgt

Sama la kita sis. Makan buah2an je yg blh telan. Nasi mmg x boleh langsung nak telan. Selera mmg hilang. Semoga kita kuat ya 💪