First Pregnant

Saya Dah 8Weeks Memang Takda Selera Makan Langsungg , Macam Mana Ya Nak Buat Bagi Ada Selera Makan Balik? Rasa Sedih je selera makan takde tapi duk lapar jaa ?

45 Balas

Sama la kita, saya makan buah and makan bubur, skarang dh second trimester automatic makan xhingat dunia dah 😂

Sama laaaa kita.. dh 8weeks asyik muntah jerr tubuh penat sgtt . Taktau nk telan apa dahh loyaaa jee tekak nii 😅😅

Cuba makan sup panas2,sy pun macam tu jugak mula2. Hari2 makan tomyam panas,baru boleh telan & segar rasa badan. :)

Kalau tak de selera, try mkn buah ke. Minum jus tanpa gula ke. Sbb nk kne isi perut jugak, sbb sian dkt baby.

Makan buah sis, tembikai ke tembikai susu atau jambu batu 😃 Boleh selang seli kan dgn roti, mee2, biskut.

Klo mcm sy 3 bulan xleyh mkn nasi bauu masakkan smua , kalau xmuntah. Hanya biskut n buah je boleh makan

Sya pown x lalu mkn nasi tengok nasi terus muntah...rasa dia aduhai mcm mkn apa xtw..

Tak tahu... Sy pun dlu paksa diri sndiri mkn... 😂 Sy mkn smbil mengalir air mata...

5y ago

sama sis . saya pon macamni , dalam hati memberontak

Sama la tak leh nak telan mknn. Tp paksa jugak makan biskut kering. Sebab jadi gastrik.

banyakkan mkn buah2an..sup2 pun okayy..gagahkan diri utk mkn demi anak 😊