takda selera mainan perasaan

Saya dah 8week tapi selalu rasa xnak makan. Tapi bila husband bawa makan luar, sy xtw order apa. Main order je. Tapi bila sampai kuat pula makan. Selalu camtu. Bila sorang, konfem tak makan nasi sebab takda selera. Ni kena ada husband bawa makan luar, baru boleh makan. Perasaan saja tak nak makan, tapi bila makanan sedap datang, selera pula makan... Ada tak mum mcm ni? First baby..

1 Balas

Saya jenis boring dgn masakan sendiri. Dulu before pregnant hari2 sy masak. Rajin terlampau. Nak g kerja pun masak siap2, siap bawak bekal. Tp bila pregnant, sampai x tau idea nk masak ape. Semua lauk2 semua jadi boring. Nak kena makan masakan org lain, baru selera. Kalau masakan sendiri, mkn takde perasaan tp pksa mkn sbb kesian bby. Nasib suami faham. Kadang2 sy masak utk dia lauk, dia tapau lauk kedai utk sy. Hehehehe.

5y ago

Itu la. Sy masak konfem tak makan, klu mkn pun sikit. Pastu mknn biar saja basi sampai besok2. Sedia bread ja klu xnk msk. Terpaksalah husband bawa mkn luar hari2 klu cmni. 😛