Batuk Time Pregnant

Saya dah 37week 4 days. Masih belum ade tanda2 nak bersalin. Takpela. Mungkin baby sama ngan kakak dia 39 week baru nak keluar. Tapi yg seksa nya. Saya tengah batuk2 sekarang. Kesian kat baby. Kalau saya batuk. Dia bergoncang sekali kat dalam perut. Mcm mana na atasi ni. Saya ta berani makan ubat-ubatan semasa pregnant. Selalu biar baik sendiri. Tapi ni perut dah besar. Kesian baby bergoncang setiap kali saya batuk kuat2. Emm 😢😢😢

2 Balas

Sis cuba amalkan minum madu + lemon bancuh air suam panas. Sy haritu demam batuk pegi klinik dr bagi ubat batuk herba tapi sy rasa tak sesuai dgn badan. Cuma amalkan air suam madu+lemon je ni alhamdulillah dah surut. Semoga cepat sembuh dan dimudahkan urusan untuk bersalin nanti 🥰

Tampung perut dgn tangan atau bantal semasa batuk. Elakkan dulu makanan manis, pedas, dan bergoreng utk pulihkan batuk. Minum air kosong secukupnya dan brisk walking utk udara segar