Batuk semasa mengandung

Ada tak mammy pregnant tengah batuk teruk? Saya nak masuk 5 bulan, kali ni dah kali ke 3 batuk teruk. Sekali batuk berminggu baru nak baik. Kali ni kena lagi batuk dan selsema. Kesian baby dalam kandungan. Kalau batuk teruk ada kesan ke pada baby? Risau nya. Bila batuk sakit dalam perut dan macam nak keluar isi perut dan terasa macam ada bende nak keluar dari faraj. 😭 #seriusnanya #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

masa sy 1st pregnant dlu, sy btok sebulan. batok yg xHenti n meletihkan. so pergi klinik utk cek kndgn. doc kta batok tu mgkn distress kt baby n ketuban mgkn leaking ..

2y ago

allah.menakutkan. nnti nak kene tanya Dr la kalau tak baik2 juga

sama. sy pun alami benda yang sama. sy makan limau sunkist hari hari, dah 4 bulan tak kena batuk selsema..Alhamdulillah dengan izin Allah..cuba awak try..

2y ago

terima kasih bg tips. nnti nk cuba la

Try g klinik tanya doctor ada tak cough relief patch.. patch tu elok jika batuk teruk.. jika tiada blh beli kt farmasi ..