Bole share tak minuman atau ubat yg bole hilangkan batuk?

Saya dah berapa hari batuk batuk . Sampaikan perut sakitt . Bahaya tak kalau batuk ni? Baby selamat atau tidak ? Saya kesian laa dekat baby .. Tolongg share yee 😒

3 Balas

Sy hari tu batuk lama dekat 2 weeks. Sakit perut batuk, nak tido pun susah. Ingatkan asma..check doc kk, dia kata paru2 takde bunyi asma, darah pun ok xde tanda jangkitan. Dia bagi ubat utk reflux/gastritis. Sy beli gaviscon jugak lepas tu. And try makan kerap tapi sikit2 je kuantiti. Alhamdulillah hilang dah batuknye

2y ago

yee betul tuu malam mcm teruk dahh batuk sampai tkbolee tdur tauu . tq

ini saya dah lalui, batuk je on off dari Julai, Ogos, September. Batuk sampai terkencing kencing, muntah and sakit otot perut. Saya ada pegi klinik swasta, doktor bg ubat yg sesuai utk pregnant.

2y ago

hahahah saya pn tak sure otot ke apa, sebab bila batuk sakit area perut dan badan belah kanan. Maybe urat urat or muscle dah tegang. Bila dah terlampau sakit, haritu saya tak boleh berdiri, muscle dah terlampau sakit. So sy bedrest je masa tu.

pg jpe doctor dlu. jgn sebarang mkn ubt batuk.

2y ago

yee sudahh . makan ubat batuk sama jugaa tkbole nak baik . hmm