berdebar

Saya dah 36w5d. Xpasti tanda2 baby mngeras ataupun baby dah xde space nk brgerak..tp makin smpit makin aktif dia...risau jugak kot terberanak awal.hehe Kalau boleh nak deliver 38 org 39 weeks.. Doakan sya

1 Balas

InnshaAllah..mudah-mudahan semua dipermudahkan nanti yaa sis..amin...amin... Kalo dah pghujung khamilan bg pgalaman anak 1st dlu pgerakkan bby terhad maybe space dah smpit kan..tp ada 1 masa tu dlm 38w 6days baby aktif pla bgerak2 n mgeras...tp tanda2 lain xda pula..beberapa hari jg laa rasa bgtu smpai xslesa nak tdo..smpai laa masuk 39w3day sy slmt bsalin..kdg2 bby yg aktif balik2 nak mgeras tu dkira tanda2 jg tp kena jg tunggu tanda2 lain myusul..mcm sy hr tu aktif sgt..mengeras...pastu hri nak bsalin tu kluar flek darah dgn kontraksi yg konsisten..

5y ago

Sama-sama sis... Xpa sis relax aja dlu..slagi rasa mgeras tu xmdtgkan sakit blebihan masih ok tu..tp kena jaga2 jg yaa sis...