Kencing kotor

Hi, saya dah 36 weeks & masa checkup td ada sangkut kencing kotor which is +1 protein. Haritu dah clear tiba2 hujung ni dtg semula. Nurse minta dtg kk tiap dua hari untuk monitor bp & urine sampai next appointment next week. Sbb takut ibu berisiko utk naik bp & menyebabkan sawan. Ada sesiapa yg pernah hadapi mcm ni tak? 😊

6 Balas

saya macam ni laa...hari2 ulang alik hospital sebab bp naik ..tapi result air kencing cantik ...result ufeme pun semua negative ...tapi sebab bp tinggi,,risiko untuk baby ...sekarang nak masuk 37 ...38 weeks kena serah diri kat hospital ..kena paksa beranak

1y ago

Semoga dipermudahkan urusan bersalin puan ☺️

sma mcm sy,hujung2 nk dekat due nie la mcm2 dugaan ..kencing kotor..kdg minum air msak byk pun lekat jgk...so terpaksa la ulang alik klinik sminggu 3 kali..

Saya 35w, kencing kotor jugak. Puan sakit perut tak masa kencing kotor ni? Sbb saya punya perut sakit sangat2. Tuhan je tahu rasanya 🤣

1y ago

So far tak ada sakit perut. Tu yg pelik tu sangkut tiba2 😆 air masak pun minum sampai kembung.. saya sampai kena buat urine test 24hrs tapi result normal je Dr kata

Banyakkan minum air kosong ya sis! Semoga urusan dipermudahkan!

bnyak kan minum air kosong... minum air kelapa 2x seminggu

makan cranberry