Kencing ada protein 32w

kat sini ada tak sapa2 yg dah 3rd trim tiba2 sangkut kencing kotor/kencing ada protein , kena buat BP 2 hari sekali dekat kk ? risau lah sbb tiba2 check up semalam sangkut pulak . padahal dah minum air banyak , kencing pun kerap je . risau ada darah tinggi , dah lah saya high risk sebab HB 7.1 je tak boleh naik dah 🥲

3 Balas

yes! tadi checkup tiber kencing ada glukosa n protein pulak padahal saya takde gdm pun. 31w harini. tapi memang saya banyak minum air manis pun daripada semalam dengan sebelum check urine pagi tadi. pastu doktor suggest 2 jam sebelum check urine lepasni minum air kosong 1 litter lepas 2 jam tu, urine pertama yang keluar tu adalah air yang kita minum 2 jam sebelum tu. so kat situ nanti baru boleh trace betul tak ada protein n glukosa dalam urine kita.

10mo ago

thanks sis bagi tips , boleh try ni untuk next check up . insyaallah takde pape , risau kat baby je ni

sama. 32w skrg ni, td check up sangkut plk. kencing ad protein. tp nurse sruh check dekat farmasi je klau xda alat check bp sendiri. hb 10.2. sepanjang pregnant hb pling tgi 10.7 je. tp nk thu bahaya ke kalau kencing ad protein ni?

10mo ago

bahaya , sbb saya pernah kena masa 19w dulu , perut kerap mengeras . and kadang kalau kencing ada protein + bp tinggi boleh kena pre-eclampsia . sbb tu saya risau skrg pun badan asyik lesu je pening2

sama laa dgn sy. sy masuk 32 minggu jugak. pastu tetbe ada protein dlm air kencing. risau teramat dah ni. ni pregnancy ke 3. sebab dua kli pregnant. dedua ada masalah ni. yg first meninggal. yg second terpaksa induce.

10mo ago

aah sis. bersalin normal. makan ubat jugak. tp Masa tu. diorg offer epidural waktu bersalin walaupun Masa tu bersalin normal. sebab takut BP spike kalau kita tahan sakit yg melampau kan. dah la induce. takut kena sawan Masa bersalin.