Urine asyik kotor lagi.. 😔 Mommies boleh bantu beri cadangan atau tips utk clear kan urin?

Salam, nurse kata sangkut protein dlm urin. Now dah 31 weeks, air suam byk dah minum tiap hari, minuman caffeine mmg elakkan malah makanan yg berprotein pun dah kurangkan skrg ni tapi urine asyik kotor & dakwat merah jerrr ☹️😔dah mula susah hati pulak kite ni..selang sehari dah kene g KK utk check urine & BP. Alhamdulillah BP okay, kencing manis (minum air gula) utk 1st result pun baik. Result 2nd minum air gula nurse belom call² lagi..harapnye baik juga ler result. Mommies ada tips boleh share tak for urine ni? Thx in adv❤️#pleasehelp

11 Balas

Saya 27w kena kencing kotor jugak semalam.. tp hari2 kena pegi check kencing.. awak minum bnyk tu brapa liter air? semalam Saya minum 3 liter, tp bnyk keluar peluh Dr kencing.. huhu.. tgk result Hari ni mcm mana.. harap2 ok lah..

2y ago

hi momy. syukur Alhamdulillah urine saya dah okay sgt². 😊 4.4 ni saya due..doakan semoga semuanya dipermudahkan ye momy.. Momy take care ya ❤️

air barli tanpa gula..letak ais..so asyik nk kencing je tp berkesan..sy dulu smp refer pakar..skali doc pakar marah doc kk balik sbb xbg ubat dulu seblm refer pakar.

2y ago

ooo ye ke..saya pun sampai dah tak tahu nak jwb apa lagi pd nurse kat kk tu sbb saya mmg minum air suam, try barley tapi urine tetap kuning..haihhh.. Semoga dgn apa yg mommies share ni semua saya try buat lagi utk normalkan urine saya..😄 atau sbb hormone saya ke sbb faktor umur.. ermm apapun terima kasih byk sudi share tips ye mommy😊❤️

bykkan mnum air kosong dan elakkan mknn kekacang .. mknn fastfood spt dging beger dll.. tips org bg pada sy.. alhamdulillah oke da bt mase skrg..

macam saya mmg minum air masak je banyak banyak , kadang kadang sampai berbotol botol kalau nak g checkup tu 😅

2y ago

Yup..time nak checkup tu minum lagi byk² air ya..boleh buat jugak ni.. Terima kasih share tips ya momy😊❤️

Minum air kosong secukupnya dan kurangkan gula dlm makanan dan minuman atau NO SUGAR terus.

2y ago

❣️

Saya amalkan produk nufiya yg rebusan buah organik,alhamdulillah, serasi

2y ago

ohh.. nanti saya google produk nufiya tu ya. Terima kasih sudi share ya😊❤️

Minum air barli suam tanpa gula dan banyak kan minum air kosong

2y ago

Yup! saya tgh buat mcmni juga😊..ramai yg cadangkan mcmni.. InshaAllah mudah.mudahan urine normal semula. Terima kasih sudi share❤️

perbanyakkan minum air bali tanpa gula☺️

2y ago

Baik. Ramai suggest air barley & air kosong.. Terima kasih momy sudi share😊

cuba minum air barli tanpa gula

2y ago

Okay momy. Sy minum juga barli tapi belom nampak perubahan pd urine lagi. Takpe nti sy minum byk² lagi.. Terima kasih diatas cdgn momy 😊

cuba minum barli tanpa gula