Kencing kotor

saya skrg pregnant 16 weeks 3 days. dah 2 kali checkup KK sangkut kencing kotor, so kena pergi KK seminggu sekali. boleh tahu tak cara nak rawat kencing kotor ni? dah taknak gi KK tiap minggu 🥲#firstbaby #ingintahu #bantusharing

7 Balas

Sy sehari 3L air kosong mesti habiskan. Mmg sblm preggy pun mmg dah terbiasa g memane bawak botol sebesar alam sendiri. Tapi masih sangkut juga. Cuma sangkut sekali. Dpat ubat serbuk tu campur air. Alhamdulillah okey dh skrg. Harap tak kena lagi lah. Ada orang ckap mnum barli. Makcik n mak pun ckap berkesan. Cuma masa tuh kencing sakit taktahan tuh yg prgi klinik terus.

Saya kene waktu 12w. Sampai kene hantar sample ke makmal sebab 2 kali sangkut kencing kotor. Cara nak rawat adalah dgn minum banyak air kosong.

Sy minum air barli je tiap hari bubuh gula sikit sy x minum air kosong sbb bila minum je muntah . Skrg kencing dh okey .

Punca kurang minum air kosong, dh tau preggy tp xnk minum air kosong sehari paling kurang 1Liter

ais masak sgt pnting + air barli tnpa gula. 2 mggu dah baik

Minum air barli sis

minum air kelapa