Risau kelahiran Anak Pertama

Saya dah 31 w. Saya nak Tanya pengalaman mommy sekalian. Selalunye anak Pertama ni lahir ikut due yang telah ditetapkan atau sebaliknye? Meh kongsi pengalaman mommy ?

6 Balas

Kelahiran ni mmg x blh d tafsir. Kadang awal. Ngam date. Kadang lewat... So masuk jak 35w kena standby dah..anytime bby akan lahir..

Setiap orang berbeza experience dia sis. Macam saya, anak lahir on 36 weeks. 30/9/2019. Kalau ikutkan due 15/10/2019

Saya bersalin on 38weeks 5day. Ade org smpai 40seeks pun belum bersalin lg. Pengalaman org lain2 sis

Sy lahirkan anak pertama awal. Masa 36w.. 16.12.19. spttnyer due 14.1.20

Xsama..mcm ank sy yg pertama 31 mggu sbb tiba2 je ada drh tinggi..

Ikut badan ibu n keadaan baby...