Selalu nya anak pertama akan lahir before due or ikut due?

5 Balas

Anak bersalin before/ikut/after due ni depends pada org yg mengandung dan kandungan tu. Tkde kaitan anak pertama selalunya ikut due ke tk ke. Sbb ramai je kenalan sy yg anak pertama overdue, ada yg sampai 42w pun baby tkde rasa nk keluar sampai kena paksa bersalin. Mcm sy, bersalin awal 4 minggu dr due sbb ketuban leaking, ada lg yg bersalin awal sbb GDM / masalah kesihatan. So it really depends on you and the baby, bukan sbb anak pertama ke dsb.

Depends juga. Macam saya, before due. EDD, 20/12/2021. Saya bersalin, 7/12/2021, sebab malam tu air ketuban pecah. 😊

saya EDD 31/12/2021 , tp smpi skrg still xda tanda nakbsalin lg

before due. boleh tanya mak sis. ank² yg lain mcm mna

depends pd mak nya