Minggu kelahiran anak kedua

Hi ibu semua. Nak tanya apa pengalaman lahirkan anak kedua. Biasanya berapa minggu dah lahir? Sy anak pertama lahir 41 minggu. Sekarang anak kedua dah masuk 37 minggu. Risau terawal..

4 Balas

bergantung pada diri lah kot. saya anak pertama kedua 39w. anak ke3 37w. anak pertama mmg sy aktif. anak kedua n ketiga sy x aktif. xde pon buat benda yang boleh mempercepatkan beranak sbb cpt penat. diri sendiri yg rasa nk beranak 😅.

saya tiga2 anak tak sama. ank 1st 39+, 2nd 41w, 3rd 38w+. kesimpulanya takleh jangka dia keluar mmg pada masa yg telah ditetapkan. hehe yg ke 4 ni entah la bila dia nk keluar now 37w+ rasa dah mcm dekat2 kalau ikut instinct 🤣🤣🤣

sy pon lebih kurang mcm sis...anak pertama 41 minggu 5 hari eczer thn skrg dh masuk 39 minggu tk kluar lagi

tak boleh nk estimate...semua terrgantung pd aktiviti juga. boleh jd overdue.