Bersalin anak pertama

Hi semua...nak tanya pengalaman semua anak pertama lahir ikut due ke, lebih due atau keluar awal baby tu.. Xsabar rasa nak jumpa baby. #firstmom #151219

73 Balas

Ikut keadaan kesihatan puan & baby. Mcm sy ada gbs, bukaan masa 38w 6d, esoknya admit wad & doc kuatkan contraction utk cpt bersalin, so alhamdulillah 39w dah bersalin which is cpt seminggu dr tarikh due. Bg sy depends pd kesihatan. Tp kalau semuanya ok, hujung2 nak beranak tu bykkan buat squat.

15/12 ke sis? Tu sama dengan birthday saya 🤭💕 Macam saya, saya bersalin awal. Due date 15/10/2019, tapi bersalin pada 30/9/2019, on 37 weeks . Alhamdulillah bersalin normal. Baby pun berat okay, 3.42 kg dan 52 cm ✌🏻

Sy pergi serah diri.xrasa nk bersalin pun.dan ada 1 doktor ni tah mcm ne di pusing kan sikit perut sy terus gesa nk bersalin.kuat sgt..dr 2 cm trus 10cm..hmpir bersalin dalam tandas hospital😂😂.

sya ank 1st ikut due kuar tp anak 2nd kuar awal semggu drpd due sbb kena paksa bersalin.tapi tu la sis,bby nk kuar bile x dpt jangka sis.sis standby awal2.

Saya overdue seminggu.. Tunggu punya tunggu baby x mau keluaq.. Hahah. Last kena serah diri and induce but end up dgn ceaser.. Tp alhamdulillah semua selamat and sihat...

Over due..last chek air ketuban kurang..so kena warded..kena paksa bersalin..so saya kena induce..doktor masukkan ubt spya terbuka jalan..

Macam sy awal seminggu & tak ada tanda bersalin,cuma tergerak hati nak pergi cek. Tau2 dah 3 cm. Time tu jugak bersalin

Saya masa anak first awal sebulan masa 34w dah Ada bukaan 2cm hehehe ni anak sec Tak Thu laa skrg dah 35w 4d 🥰

Saya lahirkan anak first awal seminggu! Mungkin sebab byk berjalan kot..cikgu kan byk naik turun tangga 😬

5y ago

saya duduk perak.. tapi mengajar terengganu..

Sy keluar awl awk...😁 Tp xsemua first baby yg keluar awl...ad je yg overdue...kne tgok kandungan awk jgk 😊