Senaman yang baik dan selamat untuk ibu mengandung

Saya dah 29 weeks and rasa mcm nk buat senaman ringan untuk memudahkan kehamilan nanti. Ada orang cakap tak baik bersenam dan bergerak aktif ketika mengandung dan ada juga yang cakap boleh ja buat senaman supaya mudah untuk deliver nanti. Jadi, nak tahu boleh ka ibu mengandung membuat aktivti senaman dan apakah antara aktiviti senaman yg dibenarkan dan selamat

4 Balas

Know your body. Ada some risk pregnancy memang tak boleh active sangat. Kalau pregnancy okay dinasihatkan senam. Banyak kebaikan dia dari segi fizikal n mental. Paling ringan pun cuba banyakkan berjalan. Apa pun kena alert. Mommies akan rasa bila body bagi hint “okay that’s enough”.

Sis Banyakkan berjalan. Saya 2 3 kali seminggu berjalan kat taman. Lepastu rumah saya ada tangga rajin lah saya naik turun. Tapi jgn laju sgt tau takut terjatuh

boleh sgt bersenam sis .. cari laa kat utube banyak zumba org mengandung. s

awak due berapa hb november nnt??bnykkan naik turun tangga..

2y ago

Due 5/11 nnt ha. Ok2 baik3 nnt saya cuba banyakkan berjalan