Berat waktu mengandung

Saya dah 26w 2minggu sekali pergi checkup kk Latest berat saya naik 1.3kg dlm masa 2minggu Macam mana nak control supaya berat tak naik banyak?

5 Balas

memg nya, kk ckp tak ok ke berat yg naik tu? 😅 .. mcm sy, 2week appt, berat naik 1kg lebih ke 2kg , nurse n doc ckp oky je .. bila ada 1kli tu , berat sy tak naik lngsng baru nurse bebel2 .. 😅 jdnya, bila sy byk baca dlm asianparent , ramai tny mcmana nk kawal berat, sy jd tertanya tanya .. adkh kk tmpt lain, nurse2 akn marah bila naik mcm tu.. tmpt sy , nurse tk marah. sbb dorg ckp berat naik dh bagus .. 🤷‍♀️

2y ago

diorg klo ckp mmg bt kite jd risau .. susah hati .. 😌

tulah sy pun smpai 2kg lebih naik dalam masa 1 bulan.. nurse cuma ingtkan saja weight sy ni cuma perlu naik 0.5 ke 0.8 saja ni da lebih2 apa pun ubah saiz makanan saja.. pi suku2 separuh.. tp tulah susah mmg susah tapi anda bisa mengubahnya hehe smga berjaya momies

1y ago

ooo macam tu saya ada lagi 2 hari nak habiskan round check bp ni harapnya lepasni takda kena pergi klinik lagi banyak kali 🤭

saya awal preg 52kg now dah 29w 67 HAHAHAH dah dua kali ambil air gula alhamdulillah bacaan normal. Tapi tula... nak kawal makan tu macam satu perjuangan 🤣

2y ago

selera kan sis 😂 masa tgh selera berat pulak naik banyak sgt

Puan boleh amalkan makanan yang sihat, kurangkan gula dan senaman yang ringan. Paling senang, berjalan di taman. 😊

2y ago

baikk mmg saya cut sugar skrg ni slow2 bg berat maintain 🥰

sy lagi bnyak naik sebulan 4kg.. matilanak adehhh next scan kena minum air gula kali 2 😟

2y ago

tu laa..dah ghisau nk kena minum air gula plak 😓