Pertanyaan

Assalamualaikum momy semua,mcm nie..Berat sya tak ideal dengan kandungan sya sekarang...Kandungan sya 18minggu,kenaikkan berat yg septtnya hanya 500g untuk 2minggu tapi dah naik 1.2kg dlm 2minggu ... Nak tanya pendapat.. Kebiasaannya bila waktu/jam makan yang sesuai untuk kita sebagai ibu..?? Sya nak amalkan diet yang sihat ☺,terima kasih

10 Balas

sama la, sebulan naik sampai 3kg.. doktor suruh buat follow up, selang sehari kena check tekanan darah tapi 7 kali check tekanan darah semuanya okay, setiap kali pegi temujanji pun tekanan darah okay.. dah sebulan, sy amalkan makan malam sampai pukul 7 je, Alhamdulillah kurang sikit..

Jangan skip waktu makan. Makanan dgn kuantiti optimum. Snack buah2an. Dan banyak minum air masak. Sekali sekali manis tu xpe. 😁

Last makan malam kul 8.30..stop snacking n makan portion suku2 sparuh..snacking tue especially benda2 manis yee

waalaikumussalam, ibu2 yg ada pglmn ttg ptanyaan ni, blela kgsi pdpt bsma😊 #TAPactiveusers

sy pn kdg terlajak naik berat byk...tp ok je so far nurse bising2 sikit laa sbb sy ada gdm..

terima kasih,alhamdulillah skrng kandungn sya dah 31 minggu

disiplin utk stop makan jam 9 malam. sy buat ni berkesan

sy stop mkn 6ptg esok pg bru mkn pkl 8

sy 2minggu naik 2kg..😄😄

elakkan mkn mlm