Berat badan naik banyak

Hi sy 26week dari buka buku pink mmg appoinment dgn o&g dan kkia 2minggu sekali (tag kuning sbb sy ada single kidney). Skrg berat sy naik 2.5kg dlm masa setiap 2minggu. Doc suruh jaga berat. Ada mommy yg berat naik mcm sy juga tak? 55kg now 65kg. Berat Baby dh 1.03kg 26week😅#ingintahu #SeriusTanya

1 Balas

Sy dulu naik 2kg sebulan. Kena bebel. Haha tp lapar. Jd sy tukar kan jenis makanan. Mcm tgh malam selalu lapar makan roti gardenia putih tu. Then sy tukarke roti gardenia plastik purple. Sapu coklat spread sekadar selapis. Letak avacado. Kenyangggg. After that berat sy dah tak naik bnykk dah sebulan. Sbb nasi semua mkn mcm biasa je. Preggy ni kerap lapar. Kalau lapar je makan yg heavy, mmg lg cepat naik.