5 bulan cuma naik 3kg

Saya dah 20 weeks tapi berat cuma naik 3kg. Normal tak ibu2 semua?

27 Balas

In Sha Allah normal sis, I am currently on my 6 months pregnancy, my berat cuma 50kg. Before pregnant, 53kg. Then, start pregnant, turun jauh sangat to 47kg. Then now alhamdulillah baru naik semula. Itu pun kena makan sikit². Tak boleh makan terlalu full, takut muntah² 😅 my doct always advices me to eat in a small portion, if terasa lapar, bawa je makan, jangan dibiarkan. 🤗 Even just a cracker pun can 🤗

4y ago

Takpe mkn small portion tapi kerap. Saya pun mcm tu jgk. Stiap 2 jam mesti lapar balik.