Mengandung 32w da 2mggu perut ngeras time maghrib

Saya da 2mggu perut kerap mengeras waktu maghrib sampai la pukul 11lebih mcm tu.perut mengeras dan faraj rasa kebas.stress dgn kaki berurat varicose veins yg menjalar pjg ada masa nya tangkap pinggang kiri dan kanan.time br baring mmg sakit sementara nk tgu mata pejam.mengandung anak no.5 saya baru umur 34.hb saya pun low 9.7 saja..macam² da saya amal kan..lagi stress bila g klinik nurse membebel sbb hb low..😭dia xtau saya da berabih duit da mkn sayur,mkn buah,mkn pati gulsan,mnum susu kambing.bajet tgi semua ni tak semua org mampu...tp hb saya tak naik tgi sperti nurse harap kan😢

1 Balas

Berdasarkan awak cerita ni mcm kontraksi betul, boleh jumpa doktor untuk pemeriksaan. Elakkan stress puan. Didik diri bertenang. Amalkan iron rich diet dlm setiap menu. Selepas makan, makan buah tinggi vitamin c. Vitamin c bantu penyerapan zat besi dlm darah.