HB LOW NAK MINUM APA IYE

Guys ... boleh bagi cdgn tak utk tambah darah ? Skrg saya da 31 weeks .. nurse da bising hb low ...

4 Balas

makan kerang bnyk bnyk. 2/3 hari sblum checkup.. selain tu sis amalkn tiap hari mkn ubt ngn air sunquick,.susu fernleaf pon boleh naikn kadar hb..sy amalkn ni tk smpai semnggu alhamdulillah terus naik dri 9 trus ke 12.9

i makan buah delima begitu saja ,kadang2 minum jus jambu batu . HB maintain atas 13+ dari awal bukak buku.

boleh makan jambu batu.. dan boleh makan steak.. inshaaAllah naik hb nnti 🙂