Mengandung usia 40

Saya berusia 40 tahun dan baru saja berkahwin selama 1 bulan lebih.Persoalannya bolehkah saya mengandung diusia begini kerana saya teringin sangat menimang cahaya mata.

49 Balas

In syaa allah dgn izin nya.. Mak sdara sy pon mcm ni.. Alhamdulillah mengandung.. Doa banyak2.. Che ta boleh heheh kita pon boleh kakak 🥰

Boleh puan. Mak saya mengandungkan adik saya masa umur dia 43 tahun, alhamdulillah semuanya baik2. Skrg adik saya dh 5 tahun

Blh je puan..ibu saudara saya pun mengandung masa umur 40 mcm tu..selamat dh melahirkan..alhamdulillah ok jer..rezeki Allah bagi 😊😊

Insya Allah boleh. Semoga semuanya selamat dan sis serta baby sihat wal'afiat. Jangan risau. Doktor dan jururawat ada untuk membantu.

Boleh..sbb puan bakal preggy ank pertama..yg x digalakan org dh ank ramai mcm akk tp preggy lg di usia 43thn ank ke 7..skrg 26w.

sy 41 pon tgh mngandung skrng ni, yg pnting jg pemakanan n kesihatan . smg Allah prmudahkan urusan pn utk menimang cahaya mata.

Saya pn 40thn thn ni.. Pregnant ank pertama.. Baru 4 bulan kawen...skang dh 14week..jgn risau puan masih ade peluang lagj..

mak mertua sye mengandung ank dia ke 12 mse umo dia 41 thn.. alhamdulillah ok je, skg adk bongsu tu da umo 16 thn 😊

Mak sy bersalinkan adik sya sorang masa 42 dan sorg lagi 43..no 10 dan 11 😁 in syaa Allah ok klau xde masalah kesihatan

Mak mertua saya pregnant anak number 7 masa umur 42. Dia cikgu & aktif & bergerak banyak.. Okay je tak ada masalah