Mengandung usia 40

Saya berusia 40 tahun dan baru saja berkahwin selama 1 bulan lebih.Persoalannya bolehkah saya mengandung diusia begini kerana saya teringin sangat menimang cahaya mata.

49 Balas

Boleh... Officemate sy pun ada yg umo 50thn baru 1st prgnant... Tp mmg kena pantau dgn doctor la...

Mak saya dulu mengandungkan adik yg last masa 42 tahun..Alhamdulillah okay je..sekarang adik saya dah darjah 3

My sister also just give birth her third baby at age 40. Mmg brsalin susah dia ckp, cuma kena byk doa

4y ago

Kalau dh 3rd baby x de masalah tapi kalau first baby boleh bahayakn diri actually

Kakak ipar saya lahirkan anak no 4 masa usia 44 tahun sis. InsyaAllah selalu berdoa kepadaNya :)

Boleh je.. saya baru je dpt baby no .3 dan terakhir last year umur saya 42 thn. Czer terus btl

Boleh sis. Kawan saya mengandung sampai umur 45. Ke 13 anak dia . Strong saja semua normal .

Sy umur 41 tahun.. skg tgh mengandung 10 minggu.. InsyaAllah rezeki dtg dari Allah...

Saya sekarang umur 42 tahun..saya ngandung ank kelima..

Inshaallah boleh je kak.mak sy lahirkn adik bongsu umo 40 lebih.bersalin normal

Boleh insyaallah mkcik I mcm tu 42tahun dh pregnant 32w elok je dgn izin Allah