Mengandung lewat usia

Hai mommy..ada x mommy2 kat sni yg mengandung ms usia 40 ? Blh kongsikan pengalamn x selm mengandung?

2 Balas

sy mengandung ank bongsu yg ke3 di usia 44 thn.. alhamdulillah takde alahan muntah² mcm ank ank yg sblm ni..jarak umur dgn ank kedua beza 17 tahun.. bezanya cuma time mengandung yg last ni bila dh masuk 7bln tu baby asyik kt bwh je..x blh nk berdiri lama² n asyik rasa nk buang air.. due date 21hb.. tp doktor suruh bersalin awal n buat caesar pada 13hb.. tp tiba² air ketuban dh keluar pd 10hb so terpaksa ke hospital.. dr pagi smpai ptg takde rasa sakit mcm nk bersalin pn..then doktor masukkan ubat dlm air drip utk paksa bersalin..x lama lps tu rasa sakit ya amat mcm nk bersalin tp jalan masih x buka..berjam² sakit last doktor bawa bilik bersalin utk caesar.. rasanya kalau sy bertahan kat rumah bila first keluar air ketuban tu mungkin dpt bersalin normal sbb air ketuban hanya keluar sikit² je n takde rasa sakit pn..

Hi, msa sya preggy tahun lepas alahan smpi 5bln. xbleh telan mknan hampir 4mggu. lpas tu sy pksa jg mkn buah. byk ujian bila preggy lewat usia. lesu, letih dn hari² nak baring jer. sy lgsung xbleh masuk dapur, menyapu dn mengemas pon x larat. tpi Alhamdulillah lepas alahan, bdan dh cergas. aktif sna sni. skrg masih dlm pantang. syukur baby sihat.