adakah merokok merupakan salah satu punca tidak boleh mengandung?

Saya bersedia untuk mengandung tetapi tabiat merokok saya sukar untuk saya berenti..

5 Balas

tak jugak sebb saya lagi kuat merokok sebelum tahu preg ni kuat betul sy merokok lebih 1 kotak lebih lepastu suami pelik tak dtg piriod dia suruh cek upt then naik 2 line pekat hri tu jugak benti rokok tp masa benti rokok tu pun kandungan dah 7 minggu. tak semestinya rokok punca tk boleh preg kawan kawan sy lebih dr rokok pun ada lekat je. doa baik baik je sis 💋 semoga sis ada rezeki ya 💕

4y ago

Itu rezeki masing2.. Tapi merokok adalah punca pelbagai penyakit, terutama rahim wanita yg sensitif dan penyebab juga tidak subur.