Suami merokok

Ada x siapa2 dekat sini husband dia perokok tegar? Suami sy seorg perokok tegar, sy masih lagi belum ada zuriat, adakah itu salah satu sebabnya?

8 Balas

suami sy perokok tegar jugak,tp sy boleh dikatakan agak sng lekat jugak.sy kawen dlm sbulan lebih,preggy..tp xdak rezeki masa tu,gugur 12w..tp xsmpai 2bulan sy preggy balik,skrg dh msuk 32w..alhamdulillah dh buat detail scan,baby ok.skrg ni sjk preggy,mmg suami dh kurang merokok.nk suruh brehenti trus mmg tak la kan..hee harap2 dh ada ank nnti,pndai la dia insap.

Ya. Rokok juga antara punca masalah sperma kurang berkualiti. Kalau buat rawatan memang doktor minta kurangkan rokok bagi yg tegar. Untuk yg memang rezeki mudah mungkin tak ada masalah. Untuk yg dah mencuba lama, better kurangkan.

Doc pernah ckap suami merokok salah satu punca sperma x berkualiti. Means bila bersama ssah nak lekat ataupun takut ade msalah lain bila pregnant. Better sis advicekan suruh slowly brenti merokok demi kebaikan bersama.

X semestinya..suami sy perokok jugak..nie tengah mengandung ank no 3..cuma elak kan bau asap rokok n suruh dya isap rokok jauh2 pda kita..sbb menghidu asap rokok jugak boleh mengakibatkan ssh nk mengandung.

Yg sy tau blh menyebabkan kelahiran pramatang... Tp xtau la kot sbb rokok blh buat sperma lemah ke apa ke... Tp suami sy perokok tegar jgk.. Ank nk masuk 5 dah

Selalu baca artikel kalo suami merokok susah dpt anak. Tp sy tgk org sekeliling & abg2 senang je dpt anak. So x pasti la

Hm..tak juga..sya dan suami perokok tegar juga.tapi lepas dapat tau pregnant kami stop rokok..lain org mungkin lain..

Tbh, yes... mntx suami sis slowly kurangkan rokok