Sengugut teruk punca sukar mengandung

Hai.. betul ke kalau sengugut teruk salah satu punca sukar mengandung?Ada apa2 amalan utk redahkan sengugut yg sakit teruk tak? #ttc ##TTC #pleasehelp

2 Balas

xpon. sye masa sblm kawin mmg sengugut teruk. tiap kali period kena mc 3hari. mmg xboleh bgun. elok je pregnant. kwn sye pon sama. siap package muntah2 bila sengugut. elok anak dh 2. yg penting kena pg scan, tgok keadaan rahim awk. mybe ade mslh lain, pcos ke fybroid cyst, fallopian tube sumbat ke. kalau doctor kata semua ok, suruh husband pulak buat ujian kesuburan. nak tau air mani dia ade sperm ke x, sperm die count die ckup ke x, sperm die normal ke x. lain2 semua bergantung rezeki. kalau xde rezeki, mengandung pon boleh keguguran. kalau ade rezeki, buat mcm mne pon selamat je sampai bersalin.

2y ago

terima kasih awk.. semoga Allah mudahkan urusan awk selalu.. aamiin..

masa zaman sy student kolej dulu.. sy mmg x dtg kelas kalau 1st day period.. sy ponteng je sbb mmg seharian sy berguling atas katil.. kwn sy lg la siap menngis2 kalau period.. dia skrg dah ada 2 anak.. saya pulak dah 3 kali pregnnt.. bg sy ubat dia kawen.. lps kawen sy period takde sakit2.. lgpun sakit tu bnda biasa.. boleh mkn panadol .. so xde mslh apa.. jgn fikir bkn2 ye puan🥰

2y ago

terima kasih puan.. doakan sy dipermudahkan mendapat zuriat ye.. semoga urusan puan sentiasa dipermudahkan dlm kebaikan.. aamiin..