berdarah ketika berhubungan

Saya bersama dengan suami dan mendapati ada kesan darah , adakah saya keguguran? Belum pergi hospital , ? 2months

17 Balas

Saya keguguran aritu lepas bersama suami.😅😅 sepatutnya xde masalah pun klu nk bersama suami masa pregnan cuma jgn kasar2. mungkin bukan rezeki sya jugak. apa2 better sis jumpa doc utk pastikan semua selamat.

blom tntu . sis kne check . kemungkinan pangkal rahim luka atau rahim lemah . doc akn pasti kn . semntare wktu xbole brsame . nt doc pon akn pesan mcm tu . sbb d risau kn bole ny ad kejadian gugur .

5y ago

sy prnh alami sis . sbb tu sy mtk ke hos . lg pon kndgn sis ni msih awl . biase mse2 mcm ni bole jdi petnde gugur juga . klau doc tau tntu doc pon akn bisg kt kita sbb xd bgtau yg alami pndrhn sleps brsame suami . janin tu ank kita tntu kita nk dy dlm keadaan selamat kn sis . klau jari trkne pisau pon drh kita trase pedih apth lg mengndg lps tu kelua drh . drh bkn hal yg semua kita bole ckp ia ny normal je blaku pd ibu2 preggy . hnye doc pakar je yg boleh sah kn hal tu normal atau x .

Saya dulu 2 kali berdarah selepas bersama. Tp check doc alhamdulillah doc kata takde ape ape. Itu normal. Cuma jangan bersama terlalu kasar.

in shaa Allah , tak ada pape.. kalau kuar darah jae. tapi kalau nmpak mcm ada kentul daging.. itu kemungkinan gugur. pergi klinik doc akan scan .

5y ago

Alhamdulillah xde apa2 , lagipn darah keluar masa bersama tu sekejap je. InsyaAllah lepas ni lg bhti2 😅

Awal2 ni tlg la elak bersama ye..jaga kndungan dulu..dh besar sikit 6 bln ke atas bru ok..ada sstgh org boleh tnggu smpai bersalin.. 😅

klu brlaku pndrhn cpt2 refer hsptl...mcm sy xbrsma ngn suami kndgn baru 3bln 2wek..ada sjrh kggrn..doc xbg bsm utk awl khmln...

Awal2 x digalakkkan bersama. Sebab belum tahu lagi keadaan dlm tu kuat ke x. Saya pon lpas 4 bulan baru boleh bersama.

sis. saya pun sama.. nak pergi klinik lepas ni bak cek baby okey ke tak.. perut tak sakit. drh pun dh stop.

Better sis g jmpe doc n chck..tkut awl2 ni rahim x kuat... Anyway jg dri bebaik k😉✌

Kalau kelua darah kene pergi hospital cpt. Jgn pergi klinik ya. Itu pesan doktor