Berhubungan bersama suami

Maaf ya bertanya usia kandungan berapa ya kita boleh berhubungan bersama suami

6 Balas

pengalaman sendiri, kitorg mula2 takut2 jgk, nak confirmation,masing2 cari info online..ada doc ckp boleh je bila2, n kitorg on je..so far ok xde apa2.. tp klu bleeding lepas tu, baik elak dlu bg janin betul2 kuat. ada doc ckp lpas 16mggu bru boleh..ikut badan mommy jgk kot

saya masa awal2 pregnant start tahu dari 4week - 12week xbersama....selepas tu dah tak ada pantang ok je....Dan saya sendiri tanya Dr mmg tak ada pantang larang pun....kecuali ada bleeding selepas bersama....itu kena minta khidmat nasihat Dr

Kalau sya second trimester better sis. Sbb kandungan dah kukuh, first trimester takut jugak utk firstmom. Tapi apa apa pun kena tanya doc

Masa 1st trimester, bersama dlm 1-3 kli sebulan,2nd trimester 1-2kli seminggu.(ikut mood jgk kadang2🤭) yg penting jgn ganas2

Nak nasihat yang lebih tepat, tanya doktor. Saya sendiri takde pantang bersama suami. Dari awal trimester sampai akhir trimester.

6mo ago

@Atikah betul baby duduk dalam rahim. Tapi kita tak tahu tahap kesihatan TT ni macam mana. Sebab tu lebih baik minta saranan doktor. Ada kes yang doktor tak benarkan preggy mommy bersama contoh mommy yang ada masalah placenta previa, mommy yang lalui cervical cerclage. Jadi dapatkan nasihat doktor adalah sebaiknya😊

saya dari first smpai skarang bersama je sis alhamdulillah takde apa2