Luka jahitan melecet

Saya berpantang hari ke 25 , bersalin normal tapi doctor gunting sikit sebab beby besar , sekarang luka jahitan luar tu dia macam melecet , benang jahitan dah tak da .. macam mana nak bagi dia kering elok ya .. saya basuh dengan air garam suam tiap hari untuk dia kering , sekarang dah kurang rasa sakit, cuma masih luka .. boleh ka saya sapu iodine ?

4 Balas

hi puan, skrg mcm mana dgn luka puan? ambik masa brpa lama? sbb saya skrg pantang hari ke 25 erm masalah melecet pada bhgn jahitan epi tu.. last week kering elok dh ttbe dua hri ni melecet, pedih sgtt nak jalan pn kena slow2.. puan buat mcm mana ye nk bg sembuh? dan brpa lama utk sembuh ye? mohon bantu ermm

10mo ago

Hi saya pon melecet jugak.. rasa pedih je.. boleh sya tahu kene sapu apa2 ke nk bagi luka melecet cepat sembuh?

Saya letak minyak NR pada pad.. membantu juga..

2y ago

Kat mana nak beli

nk tnya pedih tak cuci guna air garam

pedih tak guna air garam?