Puasa awal trimester

Saya baru pregnant dalam 6w mcm tu...Alhamdulillah dah nak masuk 4 hari saya berpuasa, tapi saya ada 1 masalah..sepanjang waktu puasa saya asyik sakit kepala & rasa mcm ada angin dalam badan bermula dari pagi hingga ke waktu berbuka...tapi bila dah berbuka, saya okey sahaja...situasi ni buat saya rasa risau dengan kandungan saya...ada x moms mcm saya...

26 Balas

Apa2 pun pikirkan kandungan. Dah rasa lain2 tu jgan paksa diri puasa. Puasa blh ganti tp anak klau dah xde nyesal pun xguna masa tu… saya pun pregnant first frimester last year, saya tak puasa pun. Sbab saya nak dpt anak bukan senang. Pregnant je gugur. Alhamdulillah yg ni baby bertahan smpai la dah bersalin skrng dah 4 bulan dah baby.

2mo ago

baik puan 😊 InsyaAllah lepas ni kalau rasa x okey, saya x paksa diri untuk puasa